Herfstige abrikozenlekkernijen: van risotto tot broodpudding
Abrikozen zijn een veelzijdige vrucht die in verschillende culinaire toepassingen gebruikt kunnen worden. Een van de meest verrassende toepassingen is in abrikozenmosterd. Deze pittige en zoete mosterd is een heerlijke smaakmaker bij vleesgerechten. De zoete smaak van de abrikozenpuree wordt gecombineerd met mosterdzaadjes, azijn en suiker voor een onweerstaanbare smaakcombinatie. De mosterd kan gebruikt worden om vlees te marineren, als dip voor snacks of als saus bij gegrilde gerechten.
Romige risotto
Een andere heerlijke toepassing van abrikozen is in abrikozenrisotto. Deze romige risotto wordt gemaakt met abrikozenpuree, witte wijn en bouillon. De abrikozenpuree voegt een subtiele zoetheid toe aan het gerecht, terwijl de witte wijn en bouillon zorgen voor een rijke en hartige smaak. Abrikozenrisotto kan geserveerd worden als hoofdgerecht of als bijgerecht bij vleesgerechten.
Zoete desserts
Voor een heerlijk dessert met abrikozen is er de abrikozenbroodpudding. Hierbij worden sneetjes brood gedrenkt in een mengsel van melk, eieren, suiker en abrikozencompote, en vervolgens in de oven gebakken tot ze goudbruin zijn. De zoete en fruitige smaak van de abrikozen geeft deze broodpudding een heerlijke twist. Ook is er de klassieke Franse Tarte Tatin met abrikozen. Hierbij worden de abrikozen gekarameliseerd met suiker en boter en vervolgens bedekt met bladerdeeg en gebakken. Het resultaat is een heerlijke taart met een knapperige korst en een zoete en sappige vulling van abrikozen.
Mogelijkheden het hele jaar door
Kortom, abrikoos is een veelzijdige vrucht die in verschillende culinaire toepassingen gebruikt kan worden. Of het nu gaat om een pittige mosterd, een romige risotto, een zoete broodpudding of een klassieke taart, abrikozen voegen altijd een unieke en heerlijke smaak toe aan gerechten. Met FruitLife IQF abrikozenhelften, abrikozenblokjes of abrikozenpuree kunt u het hele jaar door deze smaak beleven. Nieuwsgierig geworden? Vraag dan bij ons een sample aan.